Näin meillä toimitaan


Tallissa

Hevonen, jolla ratsastat kerrotaan ponitallin ilmoitustaululla. Pyrimme siihen, että jokainen laittaa itse hevosensa ratsastuskuntoon, jos hevonen ei ole edellisellä tunnilla. Saavuthan hyvissä ajoin, n. 1/2h ennen tunnin alkua valmistelemaan hevosesi.

Hevonen on hyvä sitoa riimulla kiinni hoitaessa ja satuloidessa. Tarkista, että hevonen on puhdas ennen satuloimista ja puhdista kaviot ennen tunnille lähtöä. Vältäthän satulan laittamista lattialle: satula haetaan satulahuoneesta ja laitetaan suoraan hevosen selkään.

Ratsastaja hoitaa hevosensa myös ratsastustunnin jälkeen, mikäli hevonen ei jatka seuraavalle tunnille. Hevonen harjataan, kaviot puhdistetaan ja hikinen hevonen joko pestään (kesäaikaan) tai sille puetaan kuivatusloimi tai -viltti (kylmällä säällä, kun peseminen ei mahdollista). Hevosen kuolaimet pestään, nahkavarusteet puhdistetaan satulasaippualla ja öljytään tarvittaessa. Jalkasuojat harjataan. Viethän lopuksi kaikki tavarat paikoilleen. Myös riimut ja narut poistetaan karsinasta ja viedään nimikoiduille paikoilleen. Apua saa aina pyytämällä, ja huoltaja voi auttaa aloittelevaa lasta tallissa.

Makupalojen antaminen on kielletty. Meillä hevonen väistää ihmistä käsittelytilanteissa: siirrä hevosta aina tarvittaessa taakse tai sivulle pyytäen rauhallisesti ja johdonmukaisesti.

Ratsastajan painoraja

Hevosten terveyden ja hyvinvoinnin takia yli 80 kg painava ratsastaja voi mennä harjoitusravia ja laukata vain rajoitetusti. Tunnin ohjaaja kertoo, kun ravaaminen tai laukkaaminen riittää.

Tuntivaraukset ja peruutukset

Tuntivaraukset tehdään sähköpostilla. Kerrothan varauksen yhteydessä ratsastustasosi, kokosi ja ikäluokkasi sekä aikatoiveet.

Ajoissa perutun tunnin (2vrk ennen tuntia, äkilliset sairasperuutukset samana päivänä ennen klo 12) voi korvata saman ratsastuskauden aikana. Jo sovittua korvaustuntia ei voi enää muuttaa.

Tiedotteet ja uutiset

Tiedotamme toiminnastamme asiakkaille sähköpostitiedotteilla ja ilmoitustaululla. Leiri- ja kurssitoiminnastamme tiedotamme www-sivuilla ja ilmoitustaululla.

Kilpailutoiminta järjestetään yhdessä KyIF-ratsastuksen kanssa ja siitä tiedotetaan KyIF-ratsastuksen sivuilla sekä ratsastuskoulun ilmoitustaululla.

Ratsastajan vakuutukset

Olemme SRL:n hyväksymä ratsastuskoulu ja toivomme jokaisen ratsastajan kuuluvan johonkinratsastusseuraan tai hankkivan Green Card –jäsenyyden. Nämä takaavat vakuutuksen voimassaolon. Aloittelijoilla ja satunnaisratsastajilla on Ratsastajainliiton puolesta vakuutus, joka kattaa n. 10 ratsastuskertaa.

Antoisia ratsastushetkiä!